Suomen sarjakuvaskenen sykettä tunnustelemassa

Tervetuloa!

Tämä blogi perustettiin tarjoamaan suomalaisille sarjakuvanystäville tietoa, uutisia ja kiinnostavia näkökulmia sarjakuvaan. Aiheena ovat sekä kotimaiset, suomennetut että ulkomaiset sarjakuvat laidasta laitaan.Tavoitteena on tarjota ajan hermolla pysyvä sarjakuvablogi, joka auttaa pysymään kartalla uusista kiinnostavista julkaisuista. Internetin ansiosta on helppo seurata myös sarjakuvia, joita ei ole toistaiseksi julkaistu Suomessa, ja me otamme tämän huomioon aiheita valitessamme.

Haluamme kannustaa sarjakuvan ystäviä kokeilemaan genrejä ja tekijöitä, joita he eivät muuten välttämättä löytäisi tai pitäisi kiinnostavina. Tarjoamme kiinnostavimmat uutiset ja näkökulmat sarjakuvamaailman tapahtumiin ja trendeihin. Käsittelemme sekä painettuja julkaisuja että nettisarjakuvia ja sarjakuvakulttuurin ilmiöitä. Toivottavasti viihdyt blogissamme ja löydät runsaasti uutta luettavaa!

a1 - Suomen sarjakuvaskenen sykettä tunnustelemassa
(Sarjakuvavalikoimaa alan liikkeessä, c The Tempest)

Artikkeleita sarjakuvan historiasta tämän päivän puhututtavimpiin sarjoihin – lukijoille laidasta laitaan

Suomessa tehdään ja luetaan paljon hyvää sarjakuvaa, mutta ei ole kovinkaan monia sarjakuvablogeja, jotka olisivat aktiivisia ja käsittelisivät ennakkoluulottomasti eri genrejen ja aikakausien sarjakuvia. Tämän blogin tarkoituksena on tarjota laaja näkökulma sarjakuvan historiallisista juurista tämän päivän ja tulevaisuuden trendeihin.

Olit sitten sarjakuvia lapsuudesta asti seurannut konkari tai uusi tulija sarjakuvien maailmaan, voit toivottavasti löytää tästä blogista jotakin uutta ja kiinnostavaa. Kohderyhmämme on laaja: riippumatta iästäsi, sukupuolestasi ja taustastasi, voit toivottavasti löytää blogista mielekästä luettavaa.

Sarjakuvablogi tarjoaa ajateltavaa

Ennen kaikkea tämän blogin tarkoituksena on korostaa sitä, että sarjakuvien maailma on rajaton – sarjakuva on loistava ja mielikuvituksellinen formaatti kaikenlaisten ideoiden välittämiseen ja tarinoiden kertomiseen. Parhaissa sarjakuvissa kaunis taide ja näppärät käsikirjoitukset yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi, joka voi saada lukijan näkemään maailman uudella tavalla.

On hyvä, jos sarjakuvan lukija voi ennakkoluulottomasti kokeilla eri tekijöiden, aikakausien ja tyylilajien töitä. Sarjakuvalla on annettavanaan niin paljon – jos olet tähän asti lukenut vain mangaa, Aku Ankkaa tai Tex Willeriä (kaikki sinänsä loistavia valintoja), suosittelemme ehdottomasti astumaan mukavuusalueen ulkopuolelle ja lukemaan jotakin aivan uutta!

Tähänastiset aiheet

Toistaiseksi olemme käsitelleet näitä aiheita:
– Kiinnostavimmat kotimaiset nettisarjakuvat Mummon hupailusta Memento Morin koskettavaan kuvaukseen elämää muuttavasta sairaudesta
– Matkavinkkejä sarjakuvamuseoihin ympäri maailmaa, aina Angoulêmen sarjakuvakeskuksesta Kioton kansainväliseen mangamuseoon sekä San Franciscon sarjakuvamuseoon – sekä tietoa Suomen sarjakuvamuseohankkeesta
– Parhaita sarjakuviin perustuvia elokuvia V niin kuin Verikostosta Ghost Worldiin – kuinka monta näistä olet nähnyt? Sarjakuva ja elokuva ovat luontevat toverit, koska monet sarjakuvat ovat tavallaan kuin hyvin yksityiskohtaisesti toteutettuja kuvakäsikirjoituksia. Kun olet ensin lukenut alkuperäisen sarjakuvan, voi elokuvaa katsoa uusin silmin – ja sama pätee myös päinvastoin.
– Suomalaisen sarjakuvan historiaa – tiesitkö, mikä oli ensimmäinen suomeksi käännetty sarja ja minä vuonna se ilmestyi? Entä milloin perustettiin Suomen Sarjakuvaseura? Tästä artikkelista löydät knoppitietoa, jolla voit loistaa sarjakuvaseuran tietovisassa, ja josta on myös oikeaa käytännön hyötyä. Oman harrastuksen historian tunteminen on oleellinen osa sarjakuvafanin yleissivistystä!
– Vinkkejä oman sarjakuvazinen tekemiseen: näillä vinkeillä voit pidellä käsissäsi itse alusta loppuun luomaasi zineä ennen kuin ehdit kissaa sanoa! Tai no, usein kyseessä on monivaiheinen ja pitkällinen luomisen prosessi, mutta suosittelemme lämpimästi kokeilemaan.
– Parhaat toistaiseksi käännetyt mangat – näitä sarjoja kehtaa suositella heillekin, jotka eivät yleensä profiloidu japanilaisen sarjakuvan ylimmiksi ystäviksi. Esittelyssä nimiä cyberpunk-scifistä lämminhenkiseen arjen komediaan.
– Kevään 2017 kiinnostavimmat sarjakuvajulkaisut – jos kaipaa lisää kiinnostavaa luettavaa, kokeile ainakin näitä! Esittelyssä mielenkiintoisimmat uutuudet maailmalta.

Jatkossa aiomme käsitellä laajasti eri aiheita, ja otamme myös mieluusti vastaan aihevinkkejä – ota yhteyttä, jos haluat lukea juttua tietystä aiheesta tai sarjakuvasta!

Kiitos, kun vierailit blogissamme – toivottavasti viihdyt ja tulet toistekin!